Afrikan sarvea pitkin, Etiopia (Etelä) – Somalimaa – Sudan – Djibouti – Eritrea 6. – 22.3.2020 alk. 5590€

Varaa tämä matkaTulosta ohjelma 

Afrikan sarven kiertomatka tarjoaa kukkuramitalla nähtävää ja koettavaa – monenlaisia unohtumattomia elämyksiä. Etiopian eteläosissa tutustumme useisiin vanhat perinteensä säilyttäneisiin heimokansoihin. Suunnitellut patohankkeet valitettavasti uhkaavat heidän elinpiiriään. Somalimaassa ihailemme 5 000 vuotta vanhoja luolapiirroksia – olemme ihmisrodun alkusijoilla. Sudanissa vierailemme Valkoisen ja Sinisen Niilin yhtymäkohdassa ja tutustumme faaraoiden aikaiseen korkeakulttuuriin. Intian valtameren ja Punaisen meren erottavan salmensuussa  Djiboutin “kaupunkivaltiossa” vierailemme Assal suolajärvellä, joka sijaitseen Danakilin autiomaassa 155 metriä merenpinnan alapuolella. Se on koko Afrikan mantereen matalin kohta. Matkamme viimeinen kohde on Eritrea, tuntematon maa, joka on vasta pikkuhiljaa avautumassa turismille.

Hinta: alk. 5590€ jaetussa 2hh    
Lisämaksu 1hh 650€

Tarjoilla on myös matkan lyhyempi versio:

Etiopia (Addis-Abeba) – Somalimaa – Sudan – Djibouti – Eritrea 11. – 22.3.2020.

Se alkaa 11.3 lennolla Addis-Abebaan ja jatkuu varsinaisen ohjelman mukaan päivät 7.-17.

 

Hinta: alk. 4490€  jaetussa 2hh  

Lisämaksu 1hh 550€

Passi ja viisumi:

Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit kaikkiin ko.maihin. Djiboutin viisumi on sähköinen, muut viisumit hankitaan lentokentältä maahan saavuttaessa ja ne maksetaan käteisellä.

Hintaan sisältyy:

• kansainväliset lennot Helsinki – Addis-Abeba ja Asmara-Helsinki (lentoyhtiö Turkish Airlines, välilasku Istanbulissa),
• muut matkaohjelmassa mainitut lennot (lentoyhtiö Ethiopian Airlines)
• kaikki matkaohjelmassa mainitut kuljetukset perillä
• majoitus ja ruokailut matkaohjelman mukaan
• matkaohjelmassa mainitut retket ja pääsyliput kohteisiin
• suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten englanninkielisten oppaiden palvelut

Hintaan ei sisälly:

• matkavakuutus, kattavaa matkavakuutusta suositeltellaan
• tipit kuljettajille, paikallisille oppaille ja kantajille
• viisumikulut

Lentoaikataulu:

Kansainväliset lennot (Turkish Airlines):

12:35 Helsinki – 17:10 Istanbul   
19:35 Istanbul – 00.55 Addis-Abeba
00:10 Asmara – 05:00 Istanbul  
09:05 Istanbul – 11:40 Helsinki
Maansisäiset lennot:
12.00 Addis-Abeba – 13.05 Arba-Minch
14.20 Jinka – 15.30 Addis-Abeba
Maiden väliset lennot:
09.20 Addis-Abeba – 10.50 Hargeisa
12.00 Hargeisa – 16.55 Khartoum
11.10 Khartoum – 18.20 Djibouti
11.00 Djibouti – 17.10 Asmara
Huom! Lentoaikatauluihin saattaa tulla muutoksia.

Varaukset: 20.1.2020 mennessä.

Maksuehdot:

1800€ ennakko 7 pv varauksen jälkeen, loppumaksu 45 vrk ennen matkaa.
Kohteiden rajoitettujen lentovaihtoehtojen vuoksi joudumme hankkimaan ja maksamaan lentoliput heti varauksen yhteydessä. Ne ovat peruutuskelvottomia – niinpä varausmaksua ei voida palauttaa asiakkaan peruessa matkan.

Rokotteet:

keltakuumerokote on pakollinen. A- ja B-hepatiittirokotusta sekä malarian estolääkitystä suositellaan. Rokotuskortti on oltava matkalla mukana. Lisää tietoa rokotteista: http://www.rokote.fi

Matkustustiedote:

https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o katso maankohtaisesti

Matkaohjelma:

1.päivä       Lento Helsinki – Addis-Abeba / Hotelli Jupiter International**** / Lentoateria
Lento Helsingistä Addis-Abebaan Istanbulin kautta. Etiopia on Afrikan toiseksi väkirikkain valtio. Sillä on pitkä historia itsenäisenä valtakuntana eikä se koskaan ollut eurooppalaisten valtioiden siirtomaa, Italian lyhytaikaista miehitystä lukuunottamatta ennen toista maailmansotaa. Tällä matkalla tutustumme erityisesti maan eteläosiin, liikumme tavanomaisten turistikohteiden ulkopuolella.

2.päivä      Addis-Abeba – Arba Minch / Emerald Lodge / A
Aamiaisen jälkeen lento Arba Minchiin. Iltapäivällä ajamme läheisille vuorille, jossa tutustumme laadukaista tekstiileistään tunnettuun dorze-kansaan.

3.päivä      Arba Minch – Chamojärvi – Karat Konso (85km) / Kanta Lodge / A
Aamiaisen jälkeen teemme veneretken Chamo- järvellä, joka on osa Nech Sarin kansallispuistoa. Järvi on niilinkrokotiilien, virtahepojen ja monien harvinaisten lintulajien elinpiiriä. Retken jälkeen ajamme Karat Konsoon ja tutustumme konso-kansan elämään (Unescon kohde!). Suurin osa konsoista harjoittaa perinteisiä uskontoja.

4.päivä      Karat Konso – Turmi (285 km) / Buska Lodge / A
Lähdemme liikkeelle jo aamukoitteessa ja tutustumme kahteen kansaan – erboreihin ja hamereihin. Erboreilla yhdistyy animismi ja islamin usko, mikä näkyy myös ulkoisesti – esimerkiksi naiset ajavat päänsä kaljuksi ja peittävät sen huivilla, sen sijaan rinnat jätetään paljaiksi. Hamerit ova paimentolaisia ja mehiläistenhoitajia. Sanotaan, että heidät erottaa muista heimokansoista ylväs käyttäytyminen ja ryhdikkyys. Naiset ovat kauniita ja koristelevat päänsä punaisilla lettinauhoilla – kaularenkaat kertovat heidän siviilisäätynsä.

5.päivä      Turmi – Dimeka – Jinka (265km) / Hotelli Ejob tai vastaava / A
Jälleen varhainen herätys ja matkamme jatkuu Omorateen, jossa ylitämme Omo-joen perinteisellä veneellä ja teemme kävelyretken dassenechien (suiston asukkaat) kylään. Heidän pukeutumisensa on kovin vaatimatonta ja niukkaa: lantioliina miehillä ja taljanpala naisilla. Sosiaalinen status paljastuu koruista. Palaamme hotelliin aamupalalle, jonka jälkeen jatkamme kohti Jinkaa. Matkan varrella vierailemme Dimeka-kylän markkinoilla. Saapuessamme Jinkaan teemme kävelyretken aari-heimon asuinsijoille..

6.päivä      Jinka – Addis-Abeba /Hotelli Jupiter International**** / A
Aamupäivällä ajamme mursi-heimon kylään. Murseja on pidetty sotaisena kansana. Mursi-naisen tunnistaa alahuulen savi- tai puulävistyksestä. Oletetaan, että äidit leikkasivat ja venyttivät tyttöjensä huulet 1400-luvulta lähtien vältäkseen orjuuden – havaittiin, että venytettyhuulinen nainen ei miellyttänyt orjakauppiaita. Ajan myötä rumuuden leima muuttui kauneusihanteeksi – jokainen mursi-neito halusi mahdollisimman suuren lävistyksen sulhasehdokkaan viettelemiseksi. Palaamme Jinkaan ja vierailemme etnomuseossa. Lento Addis-Abebaan klo 14-40-15.50, kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Hotellin vieressä on supermarket ja  basaari ostostarpeita varten.

7.päivä      Addis-Abeba /Hotelli Jupiter International**** / A
Tutustumme koko päivän Etiopian moni-ilmeiseen pääkaupunkiin. Meitä odottaa kaupunkikierros, mieleenpainuva kahviseremonia ja moni muu elämys.

8.päivä           Addis-Abeba – Hargeisa (Somalimaa) / Hotelli Sugal / A
Aamulla noin tunnin kestävä lento Hargeisaan, minkä jälkeen virkistäytymis- ja lounastauko. Maa tunnettiin aikaisemmin nimellä Brittiläinen Somalimaa, kunnes se itsenäistyessään 1960 yhdistyi muun Somalian kanssa. Somalian sisällissotien yhteydessä 1991 maa irrottautui siitä ja julistautui itsenäiseksi. Lounaan jälkeen ajamme Las Geelin luolille, jiossa näemme luolapiirroksia 5000 vuoden takaa – ehkä parhaiten säilynyt esimerkki varhaisihmisen taiteesta koko Afrikassa. Loppupäivän tutustumme itse kaupunkiin, sen nähtävyyksiin ja markkinatoreihin. 

9.päivä          Hargeisa– Khartoum (Sudan) / Hotelli*** / A
Puoliltapäivin lento Sudanin pääkaupunkiin Khartoumiin, minne saavumme loppuiltapäivällä. Sudan on pinta-alaltaan valtava maa ,se oli ennen Etelä-Sudanin itsenäistymista Afrikan suurin. Tutustumme Sudanissa useisiin arkeologisiin kohteisiin, joissa näkyy maan läheinen historiallinen yhteys pohjoiseen naapuriinsa Egyptiin.

10.päivä       Khartoum – Naga – Moussawarat – Meroe (160 km) / Hotelli Oasis Albajrawia tai vastaava / A, I  
Aamiaisen jälkeen lähdemme Khartoumista kohti Meroea. Ensimmäinen vierailukohde on 30km Niilin rannalta sijaitseva Naga. Moussawaratin rinnalla Naga oli Meroe-valtakunnan (300-100 luvut eaa.) tärkeä hallinnollinen ja kulttuurinen keskus. Kävelemme Oinastenkujaa pitkin temppeleistä suurimmalle, Amonille omistetulle. Vierailemme myös sen tuntumassa olevassa kahdessa pienessä temppelissä.
Jatkamme matkaa Moussawaratiin, jossa tutustumme suureen arkeologiseen kompleksiin. Sen tarkoitusta arkeologit eivät ole vieläkään pystyneet selvittämään. 1960-luvulla peruskorjatun  Apedemakin temppelin seiniä koristavat leijonien ja norsujen kuvat. Oletetaan, että näitä eläimiä pidettiin aikanaan uhrausrituaaleja varten. Päivän kruunaa vierailu Meroen pyramiidikompleksilla. Auringonlasku korkeilla hiekkadyyneillä sijaitsevan 40 pyramiidin taakse on unohtumaton näky!  

 

11.päivä           Meroe – Khartoum / Hotelli*** / A
Auringonnousu pyramidien takaa on yhtä sykähdyttävä elämys eilinen auringonlasku. Palaamme Khartoumiin, jossa teemme kaupunkikierroksen. Suur-Khartoum koostuu kolmesta hallinnollisesta yksiköstä: varsinainen Khartoum, Omdurman ja Bahrin. Arkkitehtuurinähtävyyksien lisäksi näemme Sinisen ja Valkoisen Niilin yhtymäkohdan.

12.päivä          Khartoum – Djibouti / Hotelli*** / A
Tänään lennämme Djiboutiin, jonne saavumme illalla 18.20. Djibouti tunnettiin aikaisemmin nimellä Ranskan Somalimaa ja se sijaitsee strategisesti tärkeällä paikalla Afrikan sarven tyvessä Intian valtameren ja Punaisen meren erottavan kapeahkon salmen rannalla, Djiboutissa on erinomainen luonnonsatama, mikä on mm. sisämaavaltio Etopialle tärkeä kuljetusyhteys maailmalle.

13.päivä      Djibouti – Abhe järvi (120 km) / Perinteinen bungalow / A, L, I 
Aamupäivällä teemme ensin kaupunkikierroksen, minkä jälkeen ajamme maan lounaisosaan Dalakilin autiomaahan, lähelle Etiopian rajalle. Siellä sijaitsee upea Abhe järvi. Sen taivaalliset maisemat, unohtumattomat auringon nousut ja laskut sekä hiljaisuus vetävät tänne elämysturisteja kaikkialta maailmasta. Vuonna 1968 se oli kuuluisan leffan “Apinoiden planeetta” useiden kohtausten kuvauspaikkana. Järvi on pinta-alaltaan 200 km2 ja se on pelikaanien ja flamingojen suosima pesimispaikka. Järven luoteisrannalla kohoa sammunut tulivuori Dama Ali ja sen eteläosassa on paljon kalkkikivikukkuloita kuumavesilähteineen. Järven rantoja asuttavat paimentolaisheimo afarat. Heidän asumuksensa sijaitsevat etäällä toisistaan, niinpä Abhe järvi on yksi maailman autioimmista paikoista. Majoittumme täällä perinteisissä bungaloweissa.   

14.päivä        Abhe järvi – Assal järvi – Djibouti /  Hotelli*** / A, L
Heräämme aamukoitteessa ja ihailemme kaunista auringonnousua. On myös mahdollista tehdä tunnin kestävä aamulenkki tarkkailemaan flamingoyhdyskuntia. Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Assal järveä. Järvi on muodostunut tulivuoren purkauksen tuloksena. Se sijaitsee 155 metriä merenpinnan alapuolella ja on Afrikan mantereen matalin kohta. Se vertautuu matalalta sijainniltaan ja suolaisuudeltaan Kuolleeseenmereen. Järveä ympyröivät lukuisat toiminnassa olevat suolakaivokset. Järven syvänsininen vesi ja suolapellot sen ympärillä luovat hengensalpaavan maiseman. Illan suussa paluu Djiboutiin.   

15.päivä        Djibouti – Asmara ( Eritrea) /  Hotelli*** / A, I

Lento Asmaraan, johon saavumme klo 17.10. Illallinen.
Eritrea on vanha ja uusi maa. Se “pakotettiin” Etiopian liittovaltion osaksi 1952, mutta vuosikymmeniä kestäneen sisällissodan jälkeen se itsenäistyi Etiopiasta vuonna 1993. Eritrea on ollut hyvin sulkeutunut maa ja vasta viime vuosina se on varovasti avautunut turismille.

16.-17.päivät        Asmara, Paluulento Helsinkiin / A, L, Lentoateria
Koko päivän kestävä kaupunkikierros. Asmaran perustivat paimentolaiset, jotka löysivät alueelta karjoilleen lukuisia vesilähteitä. Kaupunki kehittyi neljän paimentolaiskylän liittona. 1800-luvun lopussa maahan saapuneet italialaiset siirtokuntalaiset kehittivät Asmaraa oman tyylinsä mukaisesti. Hienoimmat arkkitehtuuriset kohteet ovatkin tältä ajalta. Käymme kaupungin eteläisissä osissa katsomassa Art-decon tyylisiä huviloita, ajamme pitkin pääkatua ja  ihastelemme kuvernöörin palatsia, upeaa Ooperataloa, lombard-romaneski tyylistä katolilaista kirkkoa ja vaikuttavaa Cinema Imperoa. Vierailemme myös kaupungin puistossa, jonka laitamalla sijaitsee panssarivaunujen ja muun sotatekniikan “hautausmaa”. Paluu hotelliin. Aikaa ostoksille ja levolle ennen yölentoa. Yölento Helsinkiin Istanbulin kautta.

Huom!
Matkaohjelma on alustava, muutokset ovat mahdollisia meistä riippumattomista syistä.  
Tarkka ohjelma viikkoa ennen matkaa.

Tee varaus

On tärkeää, että nimi täsmää passin tietojen kanssa. Lentoyhtiöt veloittavat aina nimitiedon korjaamisesta, enimmillään uuden lipun hinnan!

Matkustaja 1

Matkustaja 2
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 10