Algerian monet kasvot 29.3-5.4.2020 alk.2150€

Varaa tämä matkaTulosta ohjelma 

Alger – Djemila – Constantine – Ghardaia – Oran – Tipasa – Alger

Tällä matkalla näet ja koet Algerian kaikessa monimuotoisuudessaan. Pääkaupunki Alger on nykyaikainen miljoonakaupunki, joka kätkee sisälleen vanhan arabikeskustansa Kasbahin sokkeloisine katuineen. Seitsemän sillan Constantine sijaitsee dramaattisesti rotkon reunalla maan koillisosassa. Oran on Algerian eurooppalaisin kaupunki Välimeren rannalla maan länsiosassa. Lisäksi vierailemme muutamassa hyvin säilyneessä Rooman valtakauden rauniokaupungissa. Matkan kohokohta on ehkä kuitenkin Saharan sydämessä sijaitseva M’Zabin laakso ja sen viisi linnoitettua berberikylää. Niiden arkitehtuuri on ainutlaatuista ja omaperäistä.


Algerian matkan kesto
:

8 päivää / perillä 7 yötä

Hinta: 2.150€, 1hh lisä 250€    

Passi ja viisumi:

Suomen kansalaiset tarvitsevat viisumit Algeriaan. Passin on oltava voimassa 6 kk matkan päättymisen jälkeen. Viisumit hankimme noin 1kk ennen matkan alkua.

Algerian matkan hintaan sisältyy:

 • Lennot Helsinki-Alger-Helsinki
 • Lento Constantine-Ghardaia
 • Lento Ghardaia-Oran
 • Majoitus hotellissa*** jaetussa 2h huoneessa
 • Matkaohjelmassa mainitut muut kuljetukset, retket ja ruokailut
 • Pääsyliput ja verot
 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja englanninkielisen paikallisoppaan palvelut

Hintaan ei sisälly:

 • Viisumikulut (noin 80€)
 • Matkavakuutus
 • Henkilökohtaiset kulut kuten ylimääräiset eväät, alkoholijuomat ja matkamuistot
 • Tipit paikallisille oppaille 30€/matkustaja

Ilmoittautumiset: 15.2.2020 mennessä.

Algerian matkan maksuehdot:

700 € ennakko 7pv varauksen jälkeen. Huom! joudumme hankkimaan ja maksamaan lentoliput heti varauksen yhteydessä. Ne ovat peruutuskelvottomia!

Muut matkaehdot: katso nettisivumme kohta Hyvä tietää

Ulkoministeriön matkustustiedote: katso tästä

Algerian kiertomatkan ohjelma

 1. päivä       Lento Helsinki – Alger / Hotelli 3* / I                     
Saapuminen Algeriin ja majoittuminen hotelliiin

2. päivä       Alger / Hotelli 3* / A, L, I     
Aloitamme päivän ohjelmamme vierailemalla kuuluisassa Kasbahissa, vanhassa ja sokkeloisessa arabikaupunginosassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintölistalle. Käymme vastikään restauroidulla Ketchaouan moskeijalla ja vierailemme muutamassa osmannikauden palatsissa. Lounaan jälkeen kiertelemme kaupungin uudessa osassa ja teemme museovierailuja  (mm, Bardon etnografinen museo) ja käymme kukkulan huipulla sijaitsevalla Marttyyrien muistomerkillä, mistä avautuu hieno näköala yli kaupungin.

3. päivä       Alger – Djemila – Constantine / Hotelli 3* / A, L, I                   
Lähdemme ajamaan kohti Constantinea. Matkalla tutustumme upeaan antiikin ajan kaupunkiin Cuicul’iin (Unescon maailmanperintölistalla, nykynimeltään Djemila). Iltapäivällä saavumme Constantineen, joka sijaitsee syvän jokirotkon reunalla. Tutustumme kaupungin tunnusmerkkeihin, seitsemään siltaan eri aikakausilta.

4. päivä       Constantine – Gardaia / Hotelli 3* / A, L, I                       
Kiertelemme jalkaisin kaupungin vanhaa keskustaa ja vierailemme osmannipassan palatsissa. Lounaan nautittuamme ajamme lentokentälle, josta lento Gardaiaan. Perillä teemme lyhyen orientoivan kaupunkikierroksen ja majoittumme Ben Isguenin kylän palmulehdossa sijaitsevaan perinteiseen majataloon.

5. päivä      Ghardaia / Hotelli 3* / A, L, I  
M’Zabin laakso ja oasis, sen viiden kylän ainutlaatuinen, maastoon sopeutunut arkkitehtuuri on jokaisen maailmanmatkaajan nähtävä omin silmin! Kierrämme aluetta koko päivän, Näemme mm. Ghardaian Suuren moskeijan (ulkoapäin) ja vierailemme kaupungin vilkkailla markkinoilla. Tutustumme myös laakson nerokkaaseen, ikiaikaiseen kastelujärjestelmään. Täällä ei ole koskaan ollut vettä tuhlattavaksi. Lounaan jälkeen on ohjelmassa ‘arkkitehtuurikierros’  yhdessä viidestä mozabiittikaupungista El Atteuf’issä. Se on linnoituksenomaisesti rinteeseen rakennettu ja kun kävelemme sen läpi pitkin mutkikkaita kujia, tuntuu kuin olisi astunut ulkoilmamuseoon – kyseessä on kuitenkin asuttu ja elävä kaupunki. Ja sitten vielä nämä yksisilmäiset naiset! Päivän päätteeksi käymme vielä Beni Isguenissä ja sen perinteisillä ´second-hand´markkinoilla.

6. päivä     Ghardaia – Oran / Hotelli 3* / A, L, I                        
Aamupäivälento Ghardaiasta Oraniin, Algerian toiseksi suurimpaan kaupunkiin. Iltapäivällä tutustumme tähän viehättävään ranskalaistyyliseen merenrantakaupunkiin ja sen lukuisiin nähtävyyksiin. Illaksikin jokainen löytää mieleistään menoa, kaupunkihan on mm.rai-musiikin keskus.

7 päivä    Oran – Tipasa – Alger / Hotelli 3 / A, L, I
Lähdemme aamujunalla Algeriin – jo rautatieasema on elämys! Algeriin saavuttuamme suuntaamme kulkumme kohti Tipasaa, jonka arkeologinen alue eli roomalaiskaupungin rauniot on Unescon maailmanperintölistalla. Paluumatkalla Algeriin vierailemme vielä korkealla kukkulalla sijaitsevalla Mauretanian kuninkaiden mausoleumilla, jonne on haudattu berberikuningas Juba II puolisonsa Cleopatra Selenen (Antoniuksen ja Cleopatran tytär) kanssa.

8. päivä   Kotia kohti                                       
Lento Algerista Helsinkiin.

Matkaohjelmassa mainitut ateriat: A – aamiainen, L – lounas, I – illallinen

Huom! Pienet matkaohjelman muutokset ovat mahdollisia.

Tee varaus

On tärkeää, että nimi täsmää passin tietojen kanssa. Lentoyhtiöt veloittavat aina nimitiedon korjaamisesta, enimmillään uuden lipun hinnan!

Matkustaja 1

Matkustaja 2
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 10