Angola ja pienet naapurimaat 11.-26.2.2020 alk.4550€

Varaa tämä matkaTulosta ohjelma 

Angola – São Tomé ja Príncipe – Gabon – Päiväntasaajan Guinea

Matkan kesto:

15 päivää, perillä 13 yötä

Matkan hinta: 4550€, 1hh lisä 590€

Matkaohjelma

Päivä 1 / Lennot Helsinki – Luanda (Angola)
Päivät 2-6 / Angola, 4 yötä
Päivät 7-10 / São Tomé ja Príncipe, 4 yötä
Päivät 11-13 / Gabon, 3 yötä
Päivä 14-15 / Päiväntasaajan Guinea, 2 yötä, paluulento

Kaukolennot (Lufthansa)

Helsinki – Frankfurt 18.05–19.50
Frankfurt – Luanda 21.50–06.25
Malabo– Frankfurt 21.10–06.20
Frankfurt – Helsinki 09.45–13.15

Huom! Paikallislentojen aikataulu ilmoitetaan erikseen.


Hintaan sisältyy

  • Reittilennot turistiluokassa
  • Ohjelman mukaiset majoitukset aamiaisineen
  • Kaikki kuljetukset ja päiväohjelmassa mainitut retket ja ruokailut
  • Suomalaisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa

Hintaan ei sisälly

  • Henkilökohtaiset kulut kuten tipit
  • viisumikulut (ohjeet lähetämme erikseen)

Ilmoittautumiset: 30.11.2019 mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Paikkoja rajoitetusti, toimi nopeasti.

Maksuehdot

Varausmaksu 1900 € / hlö. Loppumaksu 45 vrk ennen matkan alkua.
Kohteiden rajoitettujen lentovaihtoehtojen vuoksi joudumme hankkimaan ja maksamaan lentoliput heti varauksen yhteydessä. Ne ovat peruutuskelvottomia – niinpä varausmaksua ei voida palauttaa asiakkaan peruessa matkan.

Rokotteet:

Keltakuumerokote on pakollinen. A- ja B-hepatiittirokotusta sekä malarian estolääkitystä suositellaan. Rokotuskortti on oltava matkalla mukana. Lisää tietoa rokotteista: http://www.rokote.fi

Matkustustiedote:

https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o katso maankohtaisesti

Päiväohjelma

Päivä 1 / Lennot Helsinki – Luanda (Angola) / Hotelli***

Päivä 2 / Luanda / Hotelli*** / A, L
Saavumme Angolan pääkaupunkiin Luandaan aamulla, kuljetus hotelliin, majoitus ja lepo. Iltapäivällä teemme kaupunkikierroksen, johon kuuluu mm. vierailu Agostinho Neton mausoleumiin ja Sotamuseoon. Nautimme lounaan Ilha de Luandan ranta-alueella. Portugalista 1975 itsenäistynyt ja verisen sisällissodan läpikäynyt Angola on vaurastunut timantti- ja öljykaupalla ja se näkyy Luandan kaupunkikuvassa.

Päivä 3 / Luanda – Pedras Negras – Kalandula / Hotelli*** / A tai Eväspussi mukaan, L, I
Aikainen herätys ja lähtö kohti Kalandulaa . Ajomatka on pitkä, joten pysähdymme välillä kahvitauoille. Vierailemme ”puutarhakaupunki” Ndalatandossa, jossa tutustumme paikkakunnan ylpeyteen, kasvitieteelliseen puutarhaan. Käymme Kilobon maatalousoppilaitoksessa ja nautimme lounaan viihtyisässä hotellissa. Sitten jatkamme kohti Pungo Andongoa, jossa näemme uskomattoman
kalliolohkaremuodostelman Pedras  Negras, mustat kivet. Kallion päältä avautuu hieno näkymä ympäröivään maalaismaisemaan ja Capandan padolle.  Näemme myös kuuluisan naissoturikuningatar Gingan jalanjäljen kalliossa. Jatkamme matkaa Kalandulaan, johon saavumme noin klo 19.30.

Päivä 4 / Kalandula – Kwanza joki / Lodge / A, L, I
Tänään vierailemme Kalandulan henkeäsalpaavilla vesiputouksilla. Putouskorkeus on 105 metriä eli ne ovat samaa kokoluokkaa kuin Victorian putoukset. Kiertelemme putousalueella ja otamme valokuvia. Vierailemme myös Kalandulan koristeellisessa kirkossa.
Illaksi ajamme Kissamaan ja yövymme River Lodgessa.

Päivä 5 / Kwanza joki – Kissama park – Luanda / Hotelli*** / A, L, I
Aamupäivällä teemme parin tunnin risteilyn Kwanza-joella. Kiikarit mukaan, sillä jokialueen lintulajikirjo on rikas, kuningaskalastajasta korppikotkaan. Rantapuissa voimme nähdä ”sinisiä” apinoita ja joessa krokotiilejä. Meille tarjoutuu myös mahdollisuus tarkkailla rantakylien elämää. Palaamme lodgeen lounaalle ja lepohetkelle uima-altaan ääressä. Iltapäivällä on vuorossa safari-ajelu Kissaman kansallispuistossa. Luonto-oppaan opastuksella tutustumme 2-3 tuntia tähän suojelualueeseen,  jossa on mahdollista nähdä elefantteja, kirahveja, seeproja, strutseja, eri antilooppilajeja ja muita villieläimiä. Illaksi palaamme Luandaan. Matkalla pysähdymme ihailumaan kuun maisemaa Miradouro de Luassa.

Päivä 6 / Luanda, lento São Tomé (São Tomé ja Príncipe) / Hotelli*** / A, L
Kokopäiväretki Mussulon saarelle. Retken jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento São Toméelle,  jossa yövymme.

Päivä 7 / São Tomé / Hotelli*** / A
São Tomé ja Príncipe on Afrikan toiseksi pienin valtio (Seychellit on se pienin) Se on myös maailman pienin portugalinkielinen valtio. Se sijaitsee Guinean lahden saaristossa päiväntasaajan molemmin puolin, reilut 200 km Gabonin rannikosta. Saaristoon kuuluu noin 20 saarta, josta suuremmat São Tomé (850km2) ja Príncipe (130 km2). Tulivuoren purkauksista syntyneet saaret tekevät vaikutuksen kaiken kokeneeseen matkaajaankin – luonto on upeaa ja monipuolista. Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana kävelemme pitkin pääkaupungin vanhoja katuja. Täällä vallitsee edelleen siirtomaa-ajan tunnelma. Vierailemme Guinean lahden rannalla sijaitsevassa Fort San Sebastianissa, jonka käyntikortti on Kansallismuseo ja sen kuuluisat siirtomaakulttuurin kokoelmat. Näemme kuvernööri Agostinho Neton residenssin sekä Itsenäisyyden aukion. Suklaatehtaalla maistamme ”oikeaa” suklaata, joka on valmistettu paikallisista raaka.aineista vanhojen perinteiden mukaisesti.

Päivät 8 / São Tomé / Hotelli*** / A
Kokopäivän kestävä saarikierros, jonka aikana näemme saaren monimuotoista luontoa, silmiähiveleviä maisemia ja siirtomaakaudelta jääneitä maatiloja ja kartanoja.

Päivät 9 / São Tomé / Hotelli*** / A
Rentoutumispäivä, jonka voi käyttää rantalomailuun tai omatoimiseen kaupunkiin ja saareen tutustumiseen. Tarjolla on mm. veneretkiä, esim. päiväretki toiselle pääsaarelle Principelle. 

Päivä 10 / São Tomé – Libreville (Gabon) / Hotelli*** / A
Lento Gabonin pääkaupunkiin Librevilleen. Ranskasta käännettynä ”Vapaa kaupunki” on Afrikan Atlantin rannikon merkittävimpiä ja ehkä hieman yllättäen maailman kalleimpia kaupunkeja johtuen Gabonin öljytuotantoon pohjaavan talouden huikeasta kasvusta. Libreville on myös rannikon suurin satama ja Gabonin tärkein liikennesolmu. Librevillen keskusta on hyvin länsimainen, sen sanotaan muistuttavan Miami Beachia. Täällä sijaitsevat hyvät hotellit , myös meidän, luxuskaupat, ravintolat ja elokuvateatterit.  

Päivä 11 / Libreville / Hotelli*** / A
Teemme kaupunkikierroksen, jonka aikana näemme mm. Pyhän Mikaelin puukirkon, Gabonin ensimmäisen presidentin Leon Mban mausoleumin, presidentin palatsin, öljy-yhtiö Elf-Gabon pääkonttorin, Komo-joen rantakadun, Kaupungin puutarhan ja ranskalaisen kulttuurikeskuksen. Vierailemme Kansallismuseossa ja piipahdamme Mont Bouet -markkinoille tekemään matkamuisto-ostoksia.

Päivä 12 / Libreville / Hotelli*** / A
Teemme veneretken Pointe-Denisin niemelle, Pongara- kansallispuistoon. Suoraan rannalta astumme metsän siimekseen, jossa kohtaamme uskomattoman monimuotoisen luonnon. Alueen eläinlajisto on runsas. Tunnetuin Pongara on kilpikonnistaan, jotka saapuvat joka vuosi askemaan munansa rantahietikolle.

Päivä 13 / Libreville – Malabo (Päiväntasaajan Guinea) / Hotelli*** / A
Päivän aikana on mahdollisuus tutustua Librevilleen omatoimisesti tai osallistua lisämaksulliseen retkeen, josta ilmoitamme myöhemmin.
Myöhään illalla lento Malaboon, jossa yövymme.
Päiväntasaajan Guineaan kuuluu Afrikan mantereella sijaitsevan osan lisäksi lukuisia saaria.  Suurimmalla Biokon saarella sijaitsee maan nykyinen pääkaupunki Malabo. Valtiolla on kolma virallista kieltä, portugali, espanja ja ranska. Maan nimestä huolimatta päiväntasaaja ei kulje sen läpi vaan hieman sen eteläpuolelta. Perinteisiä vientituotteita ovat kaakao ja kahvi. 1980-luvulla maasta löydettiin suuret öljyesiintymät ja sen jälkeen maa on kehittynyt jättiharppauksin, mikä näkyy erityisesti pääkaupungin katukuvassa. Ja uusi moderni pääkaupunki Oyala on jo rakenteilla mantereen puolelle. Taloudellisesta kehityksestä huolimatta suuri osa väestöstä luottaa edelleen vanhoihin jumaluuksiin, palvoo luonnonvoimia ja uskoo mustaan magiaan. Maassa vieraileviin harvoihin turisteihin tämä etninen perinne tekee unohtumattoman vaikutuksen – maan upean luonnon rinnalla.

Päivä 14  / Malabo / Hotelli*** / A
Malabon kaupunkikierros. Malabo on maan vanhin kaupunki. Sen katukuva on sekoitus modernia ja siirtomaa-arkkitehtuuria. Kierroksen aikana näemme mm Itsenäisyyden aukion, uusigoottilaistyylisen Pyhän Isabellan katedraalin, presidentinpalatsin ja oikeustalon. Vierailemme myös espanjalais-guinealaisessa kulttuurikeskuksessa. Käymme katsomassa Malabon satelliittikaupunkia Sipopoa. Se on Bioko-saaren koilliskulmaan rakennettu moderni paremman väen asuinalue. Rannalta avautuu hieno näkymä Kamerunin rannikolle.    

Päivä 15-16  / Malabo, paluulento Helsinkiin / Hotelli*** / A
Puolipäiväretki saaren ympäri. Käymme katsomassa sammuneiden tulivuorten kraattereissa sijaitsevia Byao ja Loreto järviä, Iladi- joen muodostamaa kaunista kanjonia ja vesiputouksia. Ajamme lukuisten vihannes- ja hedelmätarhojen ohi. Paluu hotelliin ja lepo ennen kotimatkaa. Kuljetus lentoasemalle, josta klo 21.10 lento Helsinkiin Frankfurtin kautta.  HUOM! Ohjelman muutokset mahdollisia

Tee varaus

On tärkeää, että nimi täsmää passin tietojen kanssa. Lentoyhtiöt veloittavat aina nimitiedon korjaamisesta, enimmillään uuden lipun hinnan!

Matkustaja 1

Matkustaja 2
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 10