Siperian jokiristeily Jeniseillä 2.-16.7.2020 alk. 3990€

Varaa tämä matkaTulosta ohjelma

Arial Travelin järjestämät Siperian jokiristeilyt saavat jatkoa…

Nyt Sinulla on mahdollisuus “valloittaa” kanssamme Jenisei ja Karan meri. Matka alkaa Hakassian pääkaupunki Abakanissa. Vierailemme Jenisei yläjuoksulla sijaitsevan, yhden maailman suuremmista Sajano-Šušenskajan voimalaitoksen näköalapaikalla. Yöjuna vie meidät Siperian sydämeen, miljoonakaupunki Krasnojarskiin. Sieltä ajamme reittilaivalla virran mukaisesti kohti pohjoista, peräti 1996 km, Ylitämme napapiirin ja rantaudumme Taimyrin niemimaalla sijaitsevassa Dudingassa. Seuraava tutustumiskohteemme on Siperian Klondyke, Norilsk, joka tosin on tunnetumpi nikkelistään kuin kullastaan. Norilsk on suljettu kaupunki, tänne ei omatoimimatkaajalla ole asiaa, mutta meillä onkin erityislupa.

Jatkamme vielä lentäen 665km Diksoniin, Venäjän pohjoisimpaan “kaupunkiin”. Täällä nautimme yöttömästä yöstä ja pohjoisen kiihkeästä kesästä. Olemme myös ilona ja ihmeenä paikallisille asukkaille – täällä ei useinkaan nähdä ulkomaan vieraita. Matkalla upeat taigan maisemat vaihtuivat karuun tundraan ja ikiroutaan. Laivan kannelta näemme useita lintu- ja eläinlajeja, hyvällä tuurilla sekä ruskeita että valkoisia (=jää) karhuja. Vierailemme museoissa, teollisuuslaitoksissa ja porokylissä.

Tämä jos mikä on “kerran elämässä” -matka. Tartu tilaisuuteen ja lähde mukaan!


Hinta: 3990 € jaetussa 2h hytissä/ 2h huoneessa 

1hh hotellilisä 260€ 

Hintaan sisältyy:

 • Lennot Helsinki – Moskova – Abakan ja Moskova – Helsinki (Aeroflot)
 • Lento Norilsk – Moskova (Siberia)
 • 1 yö jaetussa 2hh Standard, hotelli*** Abakanissa
 • 1 yö jaetussa 2hh Standard, hotelli*** Krasnojarskissa
 • 1 yö jaetussa 2hh Standard, hotelli** Dudinkassa
 • 4 yötä jaetussa 2hh Standard, hotelli*** Norilskissa
 • 2 yötä majoitus yksityisasunnoissa Diksonissa
 • majoitus jaetussa 1.luokan 2h hytissä Krasnojarsk – Dudinka (WC, suihku jaettu)
 • majoitus jaetussa 4h hytissä kahdelle junassa Abakan – Krasnojarsk (WC, suihku jaettu)
 • täysihoito risteilyjen aikana (3 ateriaa/pv, juomana vesi), muina päivinä ohjelman mukaan
 • kaikki matkaohjelmassa mainitut retket ja kuljetukset
 • suomalainen matkanjohto- ja opaspalvelut
 • viranomaisluvat

Hintaan ei sisälly:

 • Venäjän viisumi (n.80€)
 • matkavakuutus
 • lisämaksullinen palvelu laivoilla ( pesula, kalastustarvikkeiden vuokraus yms.).

Järjestämme pyynnöstä jaettuja nais- ja mieshyttejä

Kysy myös hintaa jaetussa 4h Standard hytissä kolmelle ja neljälle

Alustava lentoaikataulu
:

21.00 Helsinki – 22.45 Moskova
00.10 Moskova – 08.50 (+1) Abakan
08.45 Norilsk – 09.05 Moskova
18.20 Moskova – 20.10 Helsinki


Maksuehdot:

Varausmaksu 1800 € 7 pv varauksen jälkeen. Loppumaksu 31.5.2019 mennessä.
Varausmaksua ei palauteta asiakkaan peruttaessa matkansa. Huolehdithan matkavakuutuksesi peruutusturvasta.

Ilmoittautuminen: 31.1.2020 mennessä.

Ilmoittautuminen on sitova. Varausmaksu kattaa lento- ja laivaliput, jotka joudumme maksamaan heti eikä sitä palauteta asiakkaan peruuttaessa varauksensa.

Reittilaiva Valeri Tskalov (malli 588) on rakennettu Itä-Saksassa 1953. Laivan pituus 96,3m, laskeutuma 2,45m, nopeus 23 km/t, koneen voima 1380 hevosvoimaa, henkilöstön määrä 50 henkeä. Matkustajamäärä 200 henkeä, 2 ravintolaa, baari, musiikkisalonki. Alus toimii kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun vaatimusten mukaisesti.

Vaatetus: Lämpimät vaatteet mukaan.

Siperian jokiristeily Jeniseillä/ Matkaohjelma

1.päivä

Lento Helsinki – Abakan, välilasku Moskovassa

2.päivä
Abakan / Hotelli*** / L

Saapuessamme Abakaniin teemme pienen kaupunkikierroksen ja nautimme lounaan. Sen jälkeen majoittuminen hotelliin ja lepo. Iltapäivällä ajamme Jenisein yläjuoksulla sijaitsevaan Sajanogorskiin, jossa vierailemme Sajano-Šušenskajan voimalaitoksen näköalapaikalla.

3.päivä
Abakan – Šušenskoje kylä – Minusinsk, yöjuna Krasnojarskiin / 4 h hytti kahdelle / A, L

Aamiaisen jälkeen ajamme Abakanista noin 80 km kaakkoon Šušenskojen kylään. Tavallinen siperialainen kylä on tunnettu Leninin karkoituspaikkana tsaarinaikana. Tänä päivänä kylässä toimii ulkoilmamuseo, jossa käymme. Sitten jatkamme matkaa Minusinskiin, joka on Itä-Siperian 1800-luvun provinssikaupunkihelmiä: vehreitä, varjoisia puistokatuja mataline, ikkunaluukuilla koristeltuine tiilitaloineen. Vierailemme kaupunkimuseossa ja torilla, jossa on mahdollisuus maistaa kuuluisia Minusinskin tomaatteja, makeita ja suurikokoisia. Illan suussa nousemme junaan, joka vie meidät Siperian sydämeen, Krasnojarskiin.

4.päivä
Krasnojarsk / Hotelli*** / A, L, I

Krasnojarsk on yksi Siperian tärkeimpiä talous- ja kulttuurikeskuksia. Se on Venäjän pinta-alaltaan toiseksi suurimman hallintoalueen keskus ja maan itäisin miljoonakaupunki. Krasnojarsk on Siperian vanhimpia kaupunkeja, perustettu jo vuonna 1628. Saapuessamme Krasnojarskiin kuljetus hotelliin, majoittuminen ja lepo. Omakustanteinen lounas. Sen jälkeen kaupunkikierros ja retki Krasnojarskin vesivoimalaan.Kierroksen aikana näemme Krasnojarskin käyntikortteja, josta tunnetuin on ”Pyhä Nikolai” – omana aikanaan Jenisein nopein laiva, joka tänä päivänä toimii museona. Sitten ajamme Krasnojarskista etelään vesivoimalaa kohti. Osa matkaa kulkee Jenisein rantaa pitkin ja on hyvin maisemallinen joen toisella puolella sijaitsevien kallioiden vuoksi. Pysähdymme Divnogorkissa ja teemme kävelylenkin sen kaunista rantakatua pitkin.

Krasnojarskin voimala on Venäjän toiseksi ja maailman yhdeksänneksi suurin vesivoimala. Matkamme jatkuu Ovsianka-kylään, jossa syntyi ja asui kuuluisa venäläinen kirjailija Viktor Astafjev. Näemme maisemia, joita hän ikuisti teoksissaan. Kuningaskala-romaani on suomennettu, sen lukemalla pääsee jo ennen matkaa virittäytymään Siperian luontoon ja elinoloihin! Paluu Krasnojarskiin. Aikaa ostoksille.

5.päivä
Risteily alkaa – Kazachinsky kosket – Strelka – Lesosibirsk – Angaran ja Jenisein yhtymäkohta / Valeri Tskalov reittilaiva / A, L, I

Varhainen herätys ja kuljetus satamaan. Laiva lähtee klo 7.00 ja laivan kannelta voimme jättää hyvästit upealle Krasnojarskille. Majoittumisen ja laivaan tutustumiseen jälkeen aamiainen. Aamiaisen kruunaa upeat maisemat joen molemmilla rannoilla! Risteilyn ensimmäinen kohokohta on neljän kilometrin pituinen koskiketju Kazachinskojen kylän kohdalla. Koskissa on runsaasti suuria kiviä ja se on vain 350 metrin levyinen. Joudummekin turvautumaan toisen laivan vetoapuun.
Ohitamme Jenisein ja sen sivujoen Angaran yhtymäkohdan ja sen tuntumassa olevia suuria jokisatamakyliä. Illan suussa pysähdymme Jeniseiskissä. Kaupunki on yksi Siperian kauneimpia ja se tuntuukin ulkoilmamuseolta. Siellä on suuri määrä 1700-luvun barokkityylisiä kirkkoja ja luostareita sekä1800-luvun kaksikerroksisia kauppiastaloja.

6.päivä
Jartsevo – Vorogovo – Osinovsky koski – Bor / Laiva / A, L, I

Aamulla laiva pysähtyy tunniksi Jartsevossa ja Vorogovossa. Kasakat perustivat nämä kylät vuonna 1605. Asukkaat ovat pääosin vanhauskoisia – ja rakennukset puuta. Laivan tulo herättää uinuvan kylän – hetkessä on laivalaiturin vieressä tori, jossa myydään taigan antimia: kalaa, sieniä, metsämarjoja. Löytyy myös miestä väkevämpää, kotipolttoista  pontikka ja vähemmän polttelua aiheuttavaa mustikkalikööriä.
Lounaan jälkeen laiva lipuu Osinovskin koskea pitkin. Paikka on Jenisein yläjuoksun kaunein. Uoma on kapea ja mutkallinen, joen molemmilla rannoilla on seininä jyrkät, 50 metrin korkuiset kalliot. 20 kilometrin päästä joki levenee ja näkyviin ilmestyy monta pientä saarta. Jenisei kääntyy jyrkästi vasemmalle ja sivujoki Podkamennaya Tunguska laskee siihen.
Illan suussa pysähdymme Boriin. Sen alkuperäisasukkaita kutsutaan keteiksi ja oletetaan, että he ovat tulleet aikanaan Tiibetistä.

7.päivä
Napapiiri – Tsulkovo – Verhne-Imbatskoe – Surgutikha – Verestsagino – Kostino – Turukhansk / Laiva / A, L, I

Ohitamme lukuisia pikkukyliä. Paikat täällä ovat vaikea(pois)pääsyisiä ja elinolot karut. Ei ihme, että 1700-luvulla täältä löytyi turvapaikka vanhauskoisille. Myöhemmin tsaari ja sittemmin neuvostovaltio lähetti tänne muunkin tyyppisiä toisinajattelevia.
Illalla ohitamme Jenisein ja Ala-Tunguskan yhtymäkohdan ja pysähdymme Turuhanskissa. Kaupunki oli monien tunnettujen bolshevikkien, mm J. Sverdlovin ja J. Stalinin pakkosiirtopaikkana (1914-1916). Tänä päivänä kaupungissa toimii kalajalostamo, öljy- ja kaasulaitoksia, jokisatama ja lentoasema. Myöhään illalla ylitämme Napapiirin.

8.päivä
Igarka – Dudinka/ Hotelli** / A, L, I

Iltapäivällä pysähdymme Igarkassa. Kaupunki on perustettu vuonna 1931. Sen ovat rakentaneet etupäässä rangaistusvangit ja karkotetut. Vuonna 1941 perustettiin kalajalostamo ja telakka. Igarka on myös huomattava metsäteollisuuskeskus. Kaupungissa on suuri jokisatama, jota pohjoista meritietä kulkevat valtamerilaivat voivat käyttää. Klo 21.00 laiva saapuu Dudinkaan. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen.

9.päivä
Dudinka – Norilsk / Hotelli*** / A, L, I

Koko päivä on varattu Dudinkaan tutustumiselle. Kaupunki on yksi maailman kylmimpiä asuttuja paikkoja, talvella ilmalämpötila on laskenut jopa -57 C asteeseen. Taimyrin niemimaalla asuu viiden eri kansanheimon edustajia. Taimyrin museossa onkin ainutlaatuinen etnografinen kokoelma, joka kertoo paikallisten kansojen kulttuurista ja arkielämästä. Aikaa ostoksillKuljetus Norilskiin (96 km). Neuvostoaikana Dudinkan ja Norilskin väliä kulkivat myös matkustajajunat. Tänä päivänä toimii ainoastaan tavarajunaliikenn

10.päivä
Norilsk / Hotelli*** / A, L, I

Koko päivä on varattu Norilskiin tutustumiseen.

11.päivä
Norilsk – Talnakh – Norilsk / Hotelli*** / A, L, I

Ajamme 25 km Norilskin keskustasta koilliseen, Talnakhiin. Vuosina 1982-2005 se oli Taimyrin niemimaan suurin kaivoteollisuuden keskittymä ja sillä oli kaupungin status. Ajan myötä monet laitokset lakkauttivat toimintansa ja paikkakunta on lähes autioitunut. Vierailemme Kaupungin museossa.

12.päivä
Lento Diksoniin / Asuntomajoitus / A, L, I

Aamiaisen jälkeen kuljetus lentoasemalle ja lento Diksoniin. Se on taajama ja satama Karan meren rannalla. Osa taajamaa sijaitsee Diksonin saarella ja osa Taimyrin niemimaalla. Kuuluisa norjalainen tutkimusmatkailija F. Nansen aloitti täältä tutkimusretken Jeniseita pitkin vuonna 1913. Neuvostoaikana kukoistanut Diksonkin on nykyään lähes autioinut ja pitkälti ränsistynyt. Kalajalostamo, observatorio ja muut laitokset on lakkautettu. Toimimaan on jäänyt vain lento-asema, johon pari kertaa viikossa laskeutuu kone Norilskista (jos sääolot sallivat!). Asukkaita on noin 500. He ovat vieraanvaraisia ja innokkaita esittelemään kotiseutuaan.13. päivä
Dikson / Asuntomajoitus / A, L, I

Retki Diksonin ympäristössä, pitkin Karan meren rantaa ja Jenisein yläjuoksua.

14.päivä
Paluulento Norilskin / Hotelli*** / A

Paluulennon jälkeen vapaa aikaa Norilskissa tai lisämaksullinen retki, josta ilmoitamme myöhemmin.

15.päivä
Paluulento Helsinkiin

Varhainen herätys ja kuljetus lentokentälle, josta klo 8.45 lento Moskovaan. Moskovassa kaupunkikierros ja lentokentän vaihto. Saapuminen Helsinkiin klo 20.05.

Huom! Suurin osa matkasta kulkee pohjoisen joskus ankarissakin sääoloissa, joten matkaohjelmaan voi tulla säästä johtuvia muutoksia.

Tee varaus

On tärkeää, että nimi täsmää passin tietojen kanssa. Lentoyhtiöt veloittavat aina nimitiedon korjaamisesta, enimmillään uuden lipun hinnan!

Matkustaja 1

Matkustaja 2
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 10