Lena-joen risteily 11.-26.8.2020 alk. 3950€

Varaa tämä matkaTulosta ohjelma 

Pohjoiselle jäämerelle Lena-jokea pitkin «Jakutsk-Tiksi-Jakutsk»
M/s Mikhail Svetlov, risteilyn kesto 14pv/13yötä

Lena-joki on yksi maailman pisimmistä (4400 km) joista. Se virtaa Itä-Siperian halki Baikal-järvestä Pohjoiseen jäämereen. Lena-joella on yli tuhat sivujokea ja sen yläjuoksulla on suuria kulta-, timantti- ja kivihiiliesiintymiä. Upeat erämaa-maisemat, Siperian kansojen mm. jakuuttien ja tunguusien eksoottiset kulttuurit ja vieraanvarainen palvelu risteilyn aikana tekevät matkastasi unohtumattoman!

lena joki

Hinta: alk. 3950 € jaetussa 2h hytissä kahdelle (2.kannella) tai 4h hytissä kahdelle (pääkannella) 
1hh lisä 1000€

Pyrimme järjestämään myös jaettuja nais- ja miespaikkoja

Kysy myös hintaa jaetussa 4h Standard hytissä kolmelle ja neljälle

Lena-joen risteilyn hintaan sisältyy:

 • meno-paluu lento Helsinki – Moskova – Jakutsk (Aeroflot)
 • 1yö jaetussa 2hh Standard hotelli*** Jakutskissa
 • majoitus valitun luokan hytissä
 • täysihoito (3 ateriaa/pv) aterioihin kuuluvat vesi, kahvi/tee
 • suomeksi tulkatut retket alla olevan ohjelman mukaan
 • kuljetus lentokenttä – laiva – lentokenttä
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut
 • ohjelmat ja luennot laivalla

Hintaan ei sisälly:

 • Venäjän viisumi (n.80€)
 • matkavakuutus
 • lisämaksullinen palvelu laivalla (esim. sauna, baari, pesula).

The map ID you have entered does not exist. Please enter a map ID that exists.


Alustava lentoaikataulu
:

13.25 Helsinki – 15.05 Moskova
22.25 Moskova – 11.10 (+1) Jakutsk
12.30 Jakutsk – 13.20 Moskova
18.20 Moskova – 20.05 Helsinki
Moskova – Jakutskin lennon kesto: 6t 25min / suunta

Lena-joen risteilyn maksuehdot:

Ennakkomaksu 1200 € 7 pv varauksen jälkeen. Loppumaksu viimeistään 70 pv ennen matkaa.

Risteilyn peruuttamisehdot:
> 90 pv ennen risteilyä jätetään palauttamatta 10 % risteilyn hinnasta + pankkilulut
90 – 60 pv ennen risteilyä 30 % risteilyn hinnasta + pankkikulut
59 – 30 pv ennen risteilyä 55 % risteilyn hinnasta + pankkikulut
29 – 8 pv ennen risteilyä 80 % risteilyn hinnasta + pankkikulut

Kirjoitetut lentoliput ovat peruutuskelvottomia! Varmista matkavakuutus peruutusturvalla.
Muut matkaehdot: katso nettisivumme kohta Hyvä tietää

Risteilylaiva Mikhail Svetlov (projekti Q065) on rakennettu Itävallassa ja otettu käyttöön huhtikuussa 1986. Laivan pituus 90,3m, laskeutuma 1,6m, nopeus 21,5 km/t, koneen voima 1380 hevosvoimaa, henkilöstön määrä 70 henkeä. Aluksen toiminta vastaa kestävän kehityksen ja ympäristönsuojelun vaatimuksiin.
Aluksella on
18 x 4h Standard hyttiä
31 x 2h Standard hyttiä
6 x 1h hyttiä

8 x Junior sviittiä
3 x Sviittiä
Jokaisessa hytissä on kalusteet, ilmastointi, suihku sekä WC, radio. Luksus huoneissa on myös mini-baari, TV ja video. Pääkannella on lääkärin vastaanotto, kampaamo, hierontapiste, sauna, silityskoppi, buffetti ja 70-paikkanen ravintola. Pelastusvenekannella on musiikkibaari ja nokassa oleskeluhuone panoraama-ikkunoineen. Yläkannella on leffateatteri, hyvällä säällä yläkannella järjestetään diskoja sekä muita viihdeohjelmia. Laivalla toimii sateliittiyhteys. Liinavaatteiden vaihto: kerran viidessä päivässä.
Lisätietoja aluksesta: http://www.lenaturflot.ru/index.php/en/ships/mihail-svetlov

Lena-joen risteilyohjelma

1.päivä            Lento Jakutskiin

2.päivä           Jakutsk / Laiva / L, I
Saapuminen Jakutskiin klo 11.10 paikallista aikaa. Kuljetus laivalle, majoittuminen ja lepo lennon jälkeen, lounas, pieni kaupunkikierros (sis. Timanttihuoneen tai Ikiroudan valtakunta -jääluolan vierailun) ja aikaa ostoksille. Jakutsk on Saha Jakutian autonomisen tasavallan pääkaupunki. Asukasluku on noin 300 000, mikä on 28% koko tasavallan asukasluvusta. Kaupungin perusti Jenisei-joen kasakka Petr Beketov vuonna 1632. Kaupunki sijaitsee Tumaida laaksossa, Lena-joen vasemmalla rannalla. Jakutsk on Venäjän suurin ikuisen roudan alueella sijaitseva kaupunki. Jakutsk on Siperian hallinnollinen sekä kulttuurillinen keskus. Kaupungissa on 7 teatteria sekä Venäjän pohjoisin sirkus. Laiva lähtee klo 19.

3.paivä           Lenan pilarit / A, L, I
Vierailemme Lena-joen pilarit kansallispuistossa ja Unescon maailmanperintökohteessa. Nimensä puisto sai pilareja muistettavista jyrkänteistä, 200-metriä korkeista kallioista. Niitä on 40 km:n matkalla joen rannassa ja niiden muodot vaihtelevat. Tervetuliaistilaisuussa meitä odottaavat rituaalitanssit sekä ”puhdistus tulella”. Sen jälkeen jatketaan matkaa kallioiden huipulle. Ylhäältä avautuu huikea näköala joelle ja loppumattomalle taigalle.

4. päivä          Buotaman joensuu / A, L, I
Buotama on 418 km pitkä Lena-joen sivujoki. Joen nimi tulee jakuutin kielisestä sanasta bettieme, mikä tarkoittaa niittynurmikkoa.
Niittynurmikko on joen laakson tyypillinen kasvilaji, ja paikalliset pitävät sitä arvokkaimpana laidunruokana. Alkuihmiset asuttivat tämän alueen jo 40-30 tuhatta vuotta sitten, ne olivat ensimmäisiä mammutin- sekä biisoninmetsästäjiä. On löydetty myös myöhempiä ihmisasutuksia. Muutama vuosisataa sitten Buotaman joen laaksossa on löydettiin malmia, josta valettiin rautaa. Monissa paikoissa keskellä taigaa on säilynyt yksinkertaisia rautavalu-uuneja siitä ajasta. Vuonna 2006 Buotaman suistolle perustettiin biisonitarha. Kanadasta tuoduilla eläimillä yritetään elvyttää kadonnutta mammuttien maailmaa. Tällä hetkellä Buotamassa on Venäjän ainoa biisonitarha.

5. päivä          Laivalla / A, L, I
Aluksemme kulkee Jakutian Keskeisen alangon rajalla. Meille avautuu suunnaton vesipeitto. Täällä Lena-joen laakso laajentuu 20-40 km ja joenluhdan leveys 7-15 km. Joenuoma on hyvin haarautunut ja se on täynnä lukuisia saaria, järviä sekä soita. Joen syvyys vaihtelee 16-20 m. Matkan varrella näemme Lenan suurempien sivujokien Aldan ja Viljuin suistot ja kaukana ilmestyvät upeiden Verhojanskin vuorten ääriviivat. Purjehdimme monia satoja kilometrejä asuttoman maan ohi.

6. päivä          Zhigansk / A, L, I
Zhigansk on ensimmäinen paikkakunta napapiirin takana. Se on perustettu samana vuonna kuin Jakutsk, 1632. Nimi on tunguusin kielinen ja tarkoittaa alangon asukasta. Zhigansk on piirikunnan hallinnollinen keskus, sen asukasluku on 3000. Siellä on pieni lentokenttä. Tärkeimmät elinkeinot ovat metsästys, karjanhoito sekä kalastus. Lena on matala Zhiganskin kohdalla, joten laiva ankkuroi keskelle jokea – rannalle pääsemme laudalla. Vierailemme paikallisessa museossa, jossa tutustumme tunguusilaiseen kulttuuriin ja perinteisiin, osallistumme metsästäjien rituaaleihin ja katsomme kansallisia esityksiä.

7. päivä          Kysyr / A, L, I
Vierailemme Kysyrissä, pienessä napaseudun taajamassa. Paikallisten elinolot ovat vaatimattomat, mikä on hyvin tyypillistä Venäjän pohjoisosalle. Miesten pääelinkeinot ovat poronhoito sekä metsästys, naiset toimivat ensisijaisesti sosiaalialalla. Paikallinen historia on hyvin traaginen, Stalinin aikana Kysyri oli karkoituspaikka monille Baltiasta, Karjalasta sekä muualta Neuvostoliitosta pakkosiirretyille. Kylänäkymä on ainutlaatuinen, karu ilmasto sekä kovat pohjoiset tuulet ovat jättäneet siihen omat jälkensä. Paikallisten asukkaiden vilpittömyys ja vieraanvaraisuus on todella koskettavaa! Saamme kuulla kansanlauluesityksen, jossa henkii pohjoinen luonto.

8. päivä          Tiksi (Neelovo) / A, L, I
Jos sää sallii, käymme tutustumassa Tiksin kaupunkiin, jota kutsutaan Jakutian meriportiksi. Jakuutiksi kaupungin nimi tarkoittaa kohtaamis- tai, laiturointipaikkaa. Tiksi on perustettu 1930-luvun puolivälissä. Avovesikausi täällä on lyhyt, vain 2,5 kuukautta vuodessa, muut 9-10 kuukautta koko Laptevin meri jää paksun (1,5-2m) jään alle. Vuodenajat täällä ovat Lapin kaltaiset. Pitkään kestävän kaamoksen aikana talvisin tuntuu siitä, että aurinko ei enää koskaan palaa. Vain revontulet kirkkaalla säällä valaisevat hetkeksi yön pimeyttä. Kesällä taas on niin valoisaa, että tuntuu, ettei aurinko laske ollenkaan. Aikoinaan Tiksi on ollut Jakutian kauneimpia kaupunkeja, tänä päivänä se elää vaikeita aikoja. Kaupungin asukasluku on noin 5000 henkilöä.

9. päivä          Laivalla / A, L, I
Lena on Siperian sekä koko maailman suurimpia jokia. Lena-joen suisto käsittää yli 32 tuhatta neliökilometriä, se on Arktisista joista suurin. Lenan suiston muodostavat lukuiset kanavat, järvet sekä yli 1500 saarta. Joen ja sen suiston symbolisena rajana pidetään upeaa Pilari-saarta. Näemme Lenan putkeksi kutsutun kapean (2 km) paikan, jossa joen molemmin puolin jyrkät, 400m korkeat kalliot ulkonevat kauas veteen.

10. päivä        Stepanovka / A, L, I
Vierailemme kalastajan talossa, jossa tutustumme perheen arkkielämään ja maistamme kalaruokaa.

11. päivä        Napapiiri / A, L, I
Napapiiri on oletettu viiva maanpallolla, joka menee 66°33′ 38” pohjoista leveyttä. Sille on ominaista, että talvipäivänseisauksen aikana aurinko ei nousee horisonttiin ollenkaan ja kesäpäivänseisauksena se päinvastoin ei laske ollenkaan. Napapiirin sijainti muuttuu vuodenajan myötä +/- 100 metriä molemmin puolin symbolisestä viivasta. Napapiirin tarkka sijainti voidaan määritellä nykypäiväisten mittauslaitteiden avulla. Risteilyn aikana ylitämme napapiirin Agrafenan saaren kohdalla Zhiganskin lähellä ja näemme Zhiganskin asukkaiden laittaman napapiirin muistomerkin joen rannalla.

12. päivä        Laivalla / A, L, I
Napapiiri jäi taakse ja kuljemme Lenan sivujokien Aldan sekä Viljuin suistojen ohi. Joen leveys on mahtava. Zhiganskin ja Viljuin välissä olevaa aluetta kutsutaan neljäksikymmeneksi saareksi. Tosiasiassa saaria on täällä enemmän kuin 40. Upeat maisemat seuraavat meitä koko matkan ajan.

13. päivä        ”Vihreä” pysähdys / A, L, I
Pidetään piknikkiä yhdellä Lena-joen kauniista rannoista, kävellään pitkin koskematonta metsää, kalastetaan ja nautitaan luonnosta sekä yhdessäolosta. Illalla sytytetään ystävyyden kokko risteilyn päätteeksi, lauletaan kansanlauluja ja tanssitaan.

14. päivä        Sottintsy / A, L, I
Vierailemme ulkoilmamuseossa ”Druzhba”, joka sijaitsee ensimmäisen Lenan rannalle rakennetun linnoituksen paikalla. Täältä sai alkunsa nykyinen Jakutsk. Illalla ravintolassa pidetään risteilyn päättäjäiset.

15. päivä        Jakutsk / Hotelli Tygyn Darhan*** tai vastaava / A
Laiva saapuu Jakutskin satamaan varhain aamulla. Aamiainen laivalla ja kuljetus hotelliin. Retki jääluolaan “Ikiroudan valtakunta” tai Timanttihuoneeseen,aikaa ostoksille. Ilta vapaa.

16.päivä         Paluulento Suomeen / A, Lentoateria
Aamiainen hotellissa ja kuljetus lentoasemalle, josta klo 12.30 lento Helsinkiin, välilasku Moskovassa. Saapuminen Helsinkiin klo 20.05.

Huom: Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia mm. sääolosuhteiden takia.

Risteilyn aikana luennot Jakutiasta, venäjän kielen alkeet ja elokuvaesityksiä. Iltaisin viihdeohjelmaa ravintolassa.

Asiakkaidemme matkakertomuksia Lena-joen risteilyistä löytyy alla olevista linkeistä:

Aaron muistiinpanoja

Etnologi Helena Ruotsalan blogi

Tee varaus

On tärkeää, että nimi täsmää passin tietojen kanssa. Lentoyhtiöt veloittavat aina nimitiedon korjaamisesta, enimmillään uuden lipun hinnan!

Matkustaja 1

Matkustaja 2
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 2
Matkustaja 3
Matkustaja 4
Matkustaja 5
Matkustaja 6
Matkustaja 7
Matkustaja 8
Matkustaja 9
Matkustaja 10